Спокушує Бог чи ні ?
6 повідомлень
• Сторінка 1 з 1
Не так давно я звернув увагу на:
Книга Бытие > Глава 22 > Стих 1: И было, после сих происшествий Бог искушал Авраама и сказал ему: Авраам! виходячи з цього Бог спокушає, а виходячи з цього: Книга Буття > Глава 22 > Вірш 1: І сталось після цих випадків, що Бог випробовував Авраама. І сказав Він до нього: Аврааме! ні. Як все ж таки вірно ?
Re:
Вірно - випробовує. Бог нікого не спокушає. Він може лише допустити спокусу. ККнига Иакова > Глава 1 > Стих 13: В искушении никто не говори: Бог меня искушает; потому что Бог не искушается злом и Сам не искушает никого,
Re: Спокушує Бог чи ні ?У нас була проповідь на цю тему. То говорили що грецьке слово "випробовує і спокушує" походить від одного грецького слова. Не знаю, може і так, не досліджував. Та як для мене це різні слова. але грецька є грецька
Бо нічого не можемо ми проти правди, а за правду.
Re: Re:
Тоді чому написано що Дух повів І.Х. у пустиню для спокушування? 1 А Ісус, повний Духа Святого, вернувсь з-над Йордану, і Дух на пустиню Його попровадив. 2 Сорок день там диявол Його спокушав, і за тих днів Він нічого не їв, а коли закінчились вони, то вкінці зголоднів. (Лук.4:1,2) Бо нічого не можемо ми проти правди, а за правду.
Re: Re:
Я дивився по грецькому тексту з підрядковим перекладом. "Випробовує" і "спокушує" одне слово але з двома значеннями. Це як "ключ" і "ключ" (наприклад журавлиний) Або іноді два слова з одним коренем, тобто і справді походить з одного. Оскільки є така цитата, що Бог нікого не спокушує, то слід з неї вимходячи, розуміти те, що Отцеь через Святого Духа допустив, щоб Сина Божого спокушував диявол і щоб диявол вже тоді бачив свою поразку. Такий допуск до християн злих сил є випробуванням. Але не спокусою від Бога. Бо при спокусі спокусник не підтримує спокушаємого, а при допуску спокуси, Отцеь підтримуує у благодаті своїх дітей. І навіть якщо вони постраждають тілом, то не постраждають у спасінні.
6 повідомлень
• Сторінка 1 з 1
Хто зараз онлайнЗараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей |