Ерос Благовіщення

Просимо у цьому підрозділі висловлювати свої пропозиції та зауваги стосовно роботи форуму. Якщо не можете розібратись із технічними функціями форуму, також пишіть про це тут

Повідомлення Yur » Пон серпня 18, 2008 9:47 pm

Or83 написав:Я вам якраз задаю чітке богословське питання - чи є тотожними для вас поняття Бог і логос?

Так я ж вам уже відповів словами з Євангелії.
.. Бог було Слово. (Івана 1:1)
Ну нехай по-грецьки воно звучить Логос, що з того, в англійському перекладі маємо Word. В будь-якому випадку не виникає жодних сумнівів, що до тотожності цих понять в Євангельському тексті.
Чи кожне слово є Богом, ні звичайно, тільки Слово Боже.

p.s. Запитуйте далі, формат розмови питання/відповідь -- найкращий спосіб прояснити ситуацію :-)
Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
Yur
Частий дописувач

Записи: 355

Повідомлення Or83 » Пон серпня 18, 2008 11:13 pm

В мене нема питань
Запитувати в людини яка просто не розуміє, що в неї запитують - даремна втрата часу.
Відкрийте хоч який небудь грецький словник і подивіться, що означає слово"логос"
Or83
Частий дописувач

Записи: 50

Повідомлення Yur » Вів серпня 19, 2008 3:13 am

Or83 написав:В мене нема питань
Запитувати в людини яка просто не розуміє, що в неї запитують - даремна втрата часу.
Відкрийте хоч який небудь грецький словник і подивіться, що означає слово"логос"

А чи не казав я, що лукавець неодмінно запнеться на своєму слові :-)

Чи ж не запитували ви мене що ви маєте на увазі під терміном "слово Боже" ?
Чи не відповів я вам, що .. Бог було Слово. (Івана 1:1)?
Хіба не запитували ви чи є тотожними для вас поняття Бог і логос?
Хіба я не відповів, що поняття Бог і Слово (Логос) в Євангельському тексті (Івана 1:1) є тотожними?
Що не те??.
Навіщо викручуєтесь, навіщо намагаєтесь завести розмову у інше русло?
Скажу чому: -- бо боїтесь прямої відвертої розмови, усі ваші козирі в крутійстві і пересмикувані, як зрештою усіх супротивників Слова Божого.

Тож не мудруйте, й так з того нічого не вийде.
Цьогосвітня бо мудрість у Бога глупота, бо написано: Він ловить премудрих у хитрощах їхніх! (1-е Кор. 3:19)

А взагалі, якщо не маєте питань -- то й раджу перестати просторікувати на релігійні теми.
Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
Yur
Частий дописувач

Re: Ерос Благовіщення

Повідомлення Nykodym » Пон грудня 29, 2008 1:23 pm

Про почитання Богородиці у Візантійській Традиції компетентно можна проконсультуватись тут:
http://kiev-orthodox.org/site/worship/1435/
Алилуя!!!
Nykodym
Частий дописувач

Записи: 53

Повідомлення takada09 » Вів грудня 30, 2008 11:25 am

Sorry, Yur, але питання, здається, стояло :"чи є тотожними для вас поняття ...", а не чи є вони тотожними для Іван 1,1 (про що до речі теж можна багато що сказати).
takada09

Записи: 8

Повідомлення Yur » Сер грудня 31, 2008 3:32 am

takada09 написав:Sorry, Yur, але питання, здається, стояло :"чи є тотожними для вас поняття ...", а не чи є вони тотожними для Іван 1,1 (про що до речі теж можна багато що сказати).

Поняття Слово є тотожним Творцю.

Бог, зрештою, міг би й не творити.

КАТЕХИЗМ
296
Творення не є також необхідною еманацією Божого єства
296
И творение также не есть обязательное излучение существа Божия http://www.krotov.info/acts/20/2vatican/0279.html
Yur
Частий дописувач

Повідомлення takada09 » Пон січня 12, 2009 11:03 am

А я думав, що поняття "cлово" є тотожним графічній або звуковій конструкції що має зміст і несе логічне навантаження. :?: :lol:
takada09

Записи: 8

Поперед.

Повернутись в "Богословський форум"

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей