Ерос Благовіщення
37 повідомлень
• Сторінка 3 з 3 • 1, 2, 3
Так я ж вам уже відповів словами з Євангелії. .. Бог було Слово. (Івана 1:1) Ну нехай по-грецьки воно звучить Логос, що з того, в англійському перекладі маємо Word. В будь-якому випадку не виникає жодних сумнівів, що до тотожності цих понять в Євангельському тексті. Чи кожне слово є Богом, ні звичайно, тільки Слово Боже. p.s. Запитуйте далі, формат розмови питання/відповідь -- найкращий спосіб прояснити ситуацію Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
А чи не казав я, що лукавець неодмінно запнеться на своєму слові Чи ж не запитували ви мене що ви маєте на увазі під терміном "слово Боже" ? Чи не відповів я вам, що .. Бог було Слово. (Івана 1:1)? Хіба не запитували ви чи є тотожними для вас поняття Бог і логос? Хіба я не відповів, що поняття Бог і Слово (Логос) в Євангельському тексті (Івана 1:1) є тотожними? Що не те??. Навіщо викручуєтесь, навіщо намагаєтесь завести розмову у інше русло? Скажу чому: -- бо боїтесь прямої відвертої розмови, усі ваші козирі в крутійстві і пересмикувані, як зрештою усіх супротивників Слова Божого. Тож не мудруйте, й так з того нічого не вийде. Цьогосвітня бо мудрість у Бога глупота, бо написано: Він ловить премудрих у хитрощах їхніх! (1-е Кор. 3:19) А взагалі, якщо не маєте питань -- то й раджу перестати просторікувати на релігійні теми. Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
Re: Ерос БлаговіщенняПро почитання Богородиці у Візантійській Традиції компетентно можна проконсультуватись тут:
http://kiev-orthodox.org/site/worship/1435/ Алилуя!!!
Re: Ерос БлаговіщенняSorry, Yur, але питання, здається, стояло :"чи є тотожними для вас поняття ...", а не чи є вони тотожними для Іван 1,1 (про що до речі теж можна багато що сказати).
Re: Ерос Благовіщення
Поняття Слово є тотожним Творцю. Бог, зрештою, міг би й не творити. КАТЕХИЗМ 296 Творення не є також необхідною еманацією Божого єства 296 И творение также не есть обязательное излучение существа Божия http://www.krotov.info/acts/20/2vatican/0279.html Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
Re: Ерос БлаговіщенняА я думав, що поняття "cлово" є тотожним графічній або звуковій конструкції що має зміст і несе логічне навантаження.
37 повідомлень
• Сторінка 3 з 3 • 1, 2, 3
Повернутись в "Богословський форум" Хто зараз онлайнЗараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей |