Не змирюся із зрадниками ніколи, продовжую місію Святих Прао

Дискусії стосовно основ християнської віри та спірних догматичних питань. Розмови на тему еклезіології

Модератор: Taras

Повідомлення Ira » Пон липня 28, 2008 11:11 pm

Руслане, звертаюся до тебе як парафіянка, але по світському як мати, бо ти ще є надто молодий.
Знаєш, Господь Бог за найперше дуже бажає, і для того зійшов до нас із Неба, щоб ми збудували Храм для Нього у своєму серці. Саме до того Святого Храму – нашого Серця Він і приходить у Святому Причастю.
І якщо, дорогий сину, ми не збудуємо його у своєму серцю, хіба збудуємо Святий Храм із каменю…?
Звичайно ні. Ніколи. Бо тільки присутність Божа, Дух Святий керує нами Своїм Божим Провидінням.
Дорогий сину і священнику, ні одна лава учбового закладу, а особливо духовної семінарії не наділить тебе Тим, що дає Ласка Божа.
Так, так саме із Ласки Божої жили всі наші праотці, які працювали на Славу Божу, на спасіння людства, терпіли у кайданах і ланцюгах лукавого змія сатани.
Так, так людське сердечко, хоч і у габіті але людське, бо земне. Так було, віддавали вони (наші праотці) своє життя за Віру Святу, повторюю, Святу, а не обрядну. Ні, Бог обряду не хоче. Він хоче серце сповненне Любові Божої, Святої Прослави Бога і Матері Божої.
Так, так саме за оту Серцевину Святої Віри – Пресвяте Серце Ісуса і Непорочне Серце Марії їх мучили, катували, везли у Сибіри, вбивали…
Саме так було і останні роки. 1946 рік – невизнанний синод у Львові. Ось ваш упадок останній, східна церкво! А перший на Трулянському синоді, коли ти, східна церкво, одягнула обручку із світом, а Обручку із Ісусом скинула і не отримала до нині Благословення Святішого Отця. Ось твій перший упадок, східний обряде. Ось так є…
Боролись за те вірні мужі Святої Церкви – Святий Йосафат Кунцевич, Йосиф Руцький, Потій, Йосиф Коциловський… боролись за те, щоб ти, східна церкво, таки покорилась у послуху Богові та одягнула Обручку з Ісусом. Саме за те поклали свої голови великі мученики Святої Христової Церкви, яку Бог збудував на Петрі – Апостолі. І той Камінь треба слухати, бо Ним керує Дух Божий.
А вам, тим, що так хочуть бути у габітах, фелонах… треба за найперше прийняти три Євангельські Ради:
1. добровільна убогість
2. довічна чистота
3. досконалий (Святий) Послух Б О Г О В І ! ! !
І ОСЬ РЕЗУЛЬТАТ послуху східної церкви:
ЗАГУБИЛИ ВСЕ.
С Т И Д І С Р А М ! ! !
ТО ХТО БАТЬКО ПРАВДИ, а хто батько брехні… га, дорогий священнику?
Той хто слухає досконало Того через Кого Господь звертається до Святої Церкви?
Чи хто встановили свої немудрі (немилі Богові) обряди, відкидаючи Дороги Правди Святої.
Чи може, дорогий духівнику, Господь Бог поручив Апостолам для кожної країни свою дорогу Віри…? Ні. Для всіх Одну, Ту по якій йшов Сам і йшла Його Свята Мати, і йдуть ті, які віддали Йому своє серце на поталу.
Врахуйте, мій дорогий брате, і те, що віками Бог посилає Своїх Вірних дітей – Пророків, Візіонерів, Місіонерів, Святих Богословів, щоб не загубилась Віра Свята, Слово Боже у цьому вихрі людських гріхів на цій туземній долині сліз. Ті діти були простого роду, не навчені, без вищих освіт і духовних семінарій, але у Слові Божім, у Прославі Пресвятої Трійці і Матері Божої і з ними не міг позмагатись ніхто. Вони йшли до Святішого Отця і він приймав Слово Боже, на основі якого видавав світові Догми Святі.
От так було, так є, і так буде. І так, саме, і ми молимося Святою Молитвою наших Святих Праотців у Молитві „Вірую”
....
І в Духа Святого
Господа Животворного
Що від Отця і Сина ісходить, що з Отцем і Сином
Однаково поклоняємий і однаково славимий,
Проповідуваний П Р О Р О К А М И…

А ти, східна церкво, назвою греко-католицька прикрилась і тримаєш її на устах, а серце твоє вже давно у полоні лукавої сили, яка так доцільно керує тобою через тобою встановлені людські обряди. І ти блудиш, блудиш, відійшовши від Святого Апостольського Престолу.
Твій обряд не святий і Богові не милий.
Наш Обряд, брате, у Святій Христовій Церкві то є наше серце.
А серце святого священника, то скарб дорогий, диявол його переслідує, залишаючи серце навіть парафіян. Бо знищивши храм серця святого священника гине то стадо, яке просив Христос зав’язати на землі, щоб зав’язалось у Небі.
Так, так, дорогі духівники. Нині диявол не скидає куполи, не нищить хрести, він руйнує храм серця. Ось велика біда. Ось сталось те, що нам Бог обіцяв в Апокаліпсисі (від Івана Богослова). А якщо ви віддали своє серце Богові, ви завжди Боже Слово впізнаєте. Навіть на перекір тому, що вас у монастирях на нині навчили нести не святий послух. Дуже багато керуючих посад, але дуже мало – обмаль простих, достойних – святих священників.
Тому, мій дорогий, те, що ви викреслили о. Петра Пилипіва із ваших папірців, він не є викреслений із Пресвятого Серця Ісуса і Непорочного Серця Марії, Яким посвятив себе ще давно, у глибокій юності, перед Святим Вівтарем у Храмі свого людського серця.
Хіба Бог не прийняв…? Він вірно не відходячи від Святого Вівтаря і нині служить у добровільній убогості, довічній чистоті і у Святому Послуху БОГОВІ.
А ваш „православний” обряд не милий ні Богові, ні нам, вірним Святої Католицької Церкви, парафіянам. Ми слухаєм Папу. Ми виконуєм все, що каже Свята Христова Церква, а не та, яка повністю у своєму обряді перейшла на нинішнє „православіє”, відкинувши вказівки Святішого Отця і Святі Догми. Викидає із Храмів Кивоти Святі, здирає і викидає Святі Образи із Пресвятими Серцями, піднімає вірних із колін перед Найсвятішими Тайнами, що віками було у великій почесті, допускає легковажність у Святому Храмі, обещещує тетраподи, скидає габіти із духовних дітей і пропонує світський одяг, забороняє Богородичні Вервиці, і взагалі Вервиці (мотивуючи те, що не того обряду а східного, а хіба східний обряд не любить Матінку Божу і Її прохання до всіх молитися Вервицю…?), відкидає дев’ятниці, Адорацію до Євхаристійного Ісуса (чи молитесь, брате, цю молитву тепер у монастирях, чи вже не вашого обряду...?), викреслила Обітниці Перших П’ятниць Місяця до Пресвятого Серця Ісуса, не прийняла Обітниці Перших Субот Місяця до Непорочного Серця Марії, не прийняла Свято у першу неділю по Христовому Воскресінні Божого Милосердя (яке просив Ісус Христос через Фаустину Ковальську), переносить без послуху свята в установлені Богом дні на неділю (зневажає почесть Пресвятої Євхаристії, яку Бог встановив в Четвер: Свято Божого Тіла), відкинула Свято Пресвятого Серця Ісусового і переіменувала на Чоловіколюбця, воює і не приходить до згоди з Святою Церквою латинського обряду і зі всім, що канонізовано Апостольським Престолом, а разом руйнує серця вірних а прикривається назвою греко-католицька, і нині створюючи свою „православну” конгрегацію відділяється від Римського Престолу, вибираючи собі свого „папу” – патріарха України.
С Т И Д І С Р А М ! ! !
Який єднає всіх протестантів до купи, зраджуючи свою Віру.
Що варта Служба Богові без Святого Жертовника. Хор співає на сцені Службу Божу без Святого Вівтаря, без Чаш Святих на Ньому, без священників, без Жертвоприношення вірними Богові Святого Тіла і Святої Крові.
ДЕ ВОНА ЗАРАХОВУЄТЬСЯ...? На Небі...? За те терпів Христос...?
Любитися у протестантській вірі? Ні. Ви мали закликати всіх до Послуху Папі у Святій Христовій – Католицькій Церкві, якою керує Христос. Ось Дорога Правди.
А єднатися, відкинувши Святу Віру...? Ні. Ніколи. За це праотці вмирали.
А якщо ви не згідні з Правдою Божою, то нам нічого не заподієте, бо з нами Бог, ось там, у Храмі серця. А якщо нас знищите, то Бога із серця не виймете. Ми підемо до Нього.
Ось яка моя Віра...
А ваша...?

То не судіть, а просіть Бога Пізнання із Божої Мудрості, щоб ви не розривали Тіло Христове бо і нині Воно терпить... разом із Матінкою Божою Марією...
Свою церкву ви називаєте просто церква, а я свою називаю тільки Свята Церква, тому вашої церкви прийняти не можу і не хочу.

PS. Простіть, що я добавила вам пів року вашого перебування поза Україною, я вірю, що цей гріх Бог мені простить.

Ірина
Востаннє редагувалось Ira в Вів липня 29, 2008 8:22 pm, всього редагувалось 1 раз.
Ira
Частий дописувач

Записи: 24

Повідомлення Yur » Вів липня 29, 2008 10:04 pm

Гірко читати ці строки.
Тим паче що вони такі правдиві ..
Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
Yur
Частий дописувач

Записи: 355

Повідомлення Or83 » Вів серпня 05, 2008 6:14 pm

"Не змирюся із зрадниками ніколи, продовжую місію Святих Праотців Святої Христової Церкви, збудованої на Петрі!"

який тричі відрікся від Христа.

"Що варта Служба Богові без Святого Жертовника."

Вона й з ним нічого не варта, бо Христос забороняв всі ці театральні постановки.

І говорить Спаситель
"І коли молитеся, не будьте, як ті лицеміри, що люблять молитися в залах і стоячи на перехрестях,
щоб показатися людям; правду кажу вам, одержують свою винагороду.
Ти ж, коли молишся, ввійди до твоєї кімнати і, замкнувши твої двері, помолися до твого Батька в тайні:
і твій Батько, що бачить у тайні, віддасть тобі [явно].
Молячись, не говоріть надмірно, як ті погани; бо думають, що, завдяки своїй велемовності, почуті будуть.
Отже, не уподібнюйтеся їм, бо ваш Батько знає, чого потребуєте, перш, ніж ви попросите в Нього.
Отже, моліться так: Отче наш, що є сущий на Небесі, хай святиться ім'я твоє;
хай прийде Царство твоє; хай буде воля твоя, як на небі, так і на землі;
хліб наш насущний дай нам днесь,
і прости нам борги наші, як і ми прощаємо боржникам нашим;
і не введи нас у випробовування, але визволи нас від лукавого.
Бо твоє є Царство, і сила, і слава на віки. Амінь."
(Вiд Матвiя 6:5-13)
Or83
Частий дописувач

Записи: 50

Повідомлення Yur » П'ят серпня 08, 2008 2:58 am

Or83 написав:"Не змирюся із зрадниками ніколи, продовжую місію Святих Праотців Святої Христової Церкви, збудованої на Петрі!"

І на кому Христос вирішив збудувати Свою Церкву.

І кажу Я тобі, що ти скеля, і на скелі оцій побудую Я Церкву Свою, і сили адові не переможуть її. (Матвія 16:18)

Вона й з ним нічого не варта, бо Христос забороняв всі ці театральні постановки.

То навіщо оцей театр?
Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
Yur
Частий дописувач

Повідомлення qaz_8 » П'ят серпня 08, 2008 6:24 pm

Іра, з чого Ви взяли, що Святий дух від Сина ісходить???
qaz_8

Записи: 1

Повідомлення Or83 » Суб серпня 09, 2008 5:40 pm

Yur написав:
Or83 написав:"Не змирюся із зрадниками ніколи, продовжую місію Святих Праотців Святої Христової Церкви, збудованої на Петрі!"

І на кому Христос вирішив збудувати Свою Церкву.

І кажу Я тобі, що ти скеля, і на скелі оцій побудую Я Церкву Свою, і сили адові не переможуть її. (Матвія 16:18)

То навіщо оцей театр?

По першому
Ну помилився Христос, помилився... Як кожна людина він може помилятись. Так мав він великі сподівання на Петра, але Петро потім його зрадив і відрікся. відрікся ТРИЧІ !

Крім того, шановний qaz_8 Ви цитуйте Євангеліє точно, а не як подобається. Не сили адові, а ворота адові. Досить дивна цитата до речі... Я ніколи не чув щоб ворота когось перемагали.

До речі тут же , трохи нижче Христос називає Петра сатаною. То він на сатані збирався щось там будувати?

По другому
То питання не до мене. В церкви ви чогось ходите, хоча Христос то забороняв...
Востаннє редагувалось Or83 в Суб серпня 09, 2008 5:53 pm, всього редагувалось 1 раз.
Or83
Частий дописувач

Повідомлення Yur » Нед серпня 10, 2008 6:00 pm

Or83 написав:По першому
Ну помилився Христос, помилився... Як кожна людина він може помилятись.

Бог непомильний -- усе знає наперед.

Так мав він великі сподівання на Петра, але Петро потім його зрадив і відрікся. відрікся ТРИЧІ !

Сподівання на Петра повність справджуються, Церка Христова незламна.

Ви цитуйте Євангеліє точно, а не як подобається. Не сили адові, а ворота адові. Досить дивна цитата до речі... Я ніколи не чув щоб ворота когось перемагали.

Очевидно ви багато ще де-чого не чули.
Ворта, як знак влади, у даному випадку пекельної. Тому нічого крамольного у тому що ворота назвали силою немає.

До речі тут же, трохи нижче Христос називає Петра сатаною. То він на сатані збирався щось там будувати?

До кожної людини має доступ сатана, до останньої миті. Навіть до Христа пробував підступитися. Звісно, що з Богом у нього не вийшло. Петро ж звичайна людина, хоч і Апостол.

По другому
То питання не до мене. В церкви ви чогось ходите, хоча Христос то забороняв...

Це ви вигадуєте, про заборону
Yur
Частий дописувач

Повідомлення Or83 » Нед серпня 10, 2008 9:08 pm

1. "Бог непомильний -- усе знає наперед."
Бог, можливо, але я про Христа говорив.

2. "Сподівання на Петра повність справджуються, Церка Христова незламна."
Петро до того не має ніякого відношення.

3. "Очевидно ви багато ще де-чого не чули.Ворта, як знак влади, у даному випадку пекельної. Тому нічого крамольного у тому що ворота назвали силою немає."
Я людина, знання мої обмежені, але єдиний раз ворота як символ влади трактується чогось в християнських енциклопедіях тільки в цьому випадку. До того світовий символізм того не знав.
Щодо крамольного... хіба є щось крамольне для церкви глави якої носять язицькі титули або іменуюють себе тринадцятим апостолом і вселенним судією ?

4. "До кожної людини має доступ сатана, до останньої миті. Навіть до Христа пробував підступитися. Звісно, що з Богом у нього не вийшло. Петро ж звичайна людина, хоч і Апостол."
Не перекручуйте. Христос назвав сатаною Петра, а не сказав що в ньому сатана.

5. "Це ви вигадуєте, про заборону"
Євангеліє читати треба
"І коли молитеся, не будьте, як ті лицеміри, що люблять молитися в залах і стоячи на перехрестях,
Ти ж, коли молишся, ввійди до твоєї кімнати і, замкнувши твої двері, помолися до твого Батька в тайні:
Молячись, не говоріть надмірно, як ті погани; бо думають, що, завдяки своїй велемовності, почуті будуть.
Отже, не уподібнюйтеся їм, бо ваш Батько знає, чого потребуєте, перш, ніж ви попросите в Нього.

Все інше суть суєсловіє людське, людьми вигадане з лукавства і жадоби.
І співи їхні не до Бога, а до гордині і пихи людської.
Востаннє редагувалось Or83 в Нед серпня 10, 2008 9:27 pm, всього редагувалось 1 раз.
Or83
Частий дописувач

Повідомлення Yur » Пон серпня 11, 2008 12:48 am

Or83 написав:1. "Бог непомильний -- усе знає наперед."
Бог, можливо, але я про Христа говорив.

Христос Істиний Бог наш.
Звичайно, хтось і з цим може не погоджуватись, й тим паче немає у такого причин посилатися на Благу Вістку що Боже Слово.

2. "Сподівання на Петра повність справджуються, Церка Христова незламна."
Петро до того не має ніякого відношення.

Має, пряме відношення.
На Петрі Божа Церква збудована. САМЕ ТАМ її і підвалини.

3. "Очевидно ви багато ще де-чого не чули. Ворта, як знак влади, у даному випадку пекельної. Тому нічого крамольного у тому що ворота назвали силою немає."
Я людина, знання мої обмежені, але єдиний раз ворота як символ влади трактується чогось в християнських енциклопедіях тільки в цьому випадку. До того світовий символізм того не знав.
Щодо крамольного... хіба є щось крамольне для церкви глави якої носять язицькі титули або іменуюють себе тринадцятим апостолом і вселенним судією?

В даному випадку мова про чистоту й непомильність святого передання. Сили адові і ворота адові, -- поняття суть тотожні. (Хоча, можливо в й праві і пекельні ворота було б вірніше, хоч і не так зрозуміліше).

4. "До кожної людини має доступ сатана, до останньої миті. Навіть до Христа пробував підступитися. Звісно, що з Богом у нього не вийшло. Петро ж звичайна людина, хоч і Апостол."
Не перекручуйте. Христос назвав сатаною Петра, а не сказав що в ньому сатана.

В даному випадку в Петрові промовляв сатана, тому й назвав його так Христос.
Для прикладу. Коли хтось скаже: "замовкни, дурню" це ж не означає, що звернення до дебіла, а до такого що сказав дурість :-)

5. "Це ви вигадуєте, про заборону"
Євангеліє читати треба

Все інше суть суєсловіє людське, людьми вигадане з лукавства і жадоби.
І співи їхні не до Бога, а до гордині і пихи людської.

Що заважає в Храмі Божому бути щирим, відвертим і непихатим?
Дайте відповідь.
Yur
Частий дописувач

Повідомлення Or83 » Пон серпня 11, 2008 1:32 pm

1. "Христос Істиний Бог наш. Звичайно, хтось і з цим може не погоджуватись, й тим паче немає у такого причин посилатися на Благу Вістку що Боже Слово."
по-перше - Христос - не Бог. Вісімдесят три рази в Євангелії, прямим текстом він говорить про себе як сина людського. Богом його називають або зрадники, або нечиста сила. Тому я вважаю за краще вірити Христу, а не не натовпам дурнуватих попів, які щось колись там вирішили.
по-друге - Блага вість, що приніс Христос була не в тому, що він Бог, а в тому, що близько Царство Боже. В це я вірю і не бачу причини не посилатись і не говорити про це.

2. "Має, пряме відношення.На Петрі Божа Церква збудована. САМЕ ТАМ її і підвалини."
Якщо Ви маєте на увазі римську церкву, що до сих пір потрясає "ключами Петра", то вона як і годиться церкві заснованій зрадником, який відрікся від Христа, відійшла від Христа з самого початку свого заснування, проголосивши своїм, титул Великого Понтифіка - титул верховних жерців язицького римського культу, таким чином проголосивши себе його правонаступниками.
А що спільного у Христа з ідолами?
Вам знайомі страшні слова Христа, які на попіл спалюють те, що ви іменуєте "апостолом Петром"?
"а хто зречеться Мене перед людьми, зречуся того і Я перед Батьком Моїм, що на небі" Матфея 10:33

3. "В даному випадку мова про чистоту й непомильність святого передання. Сили адові і ворота адові, -- поняття суть тотожні. (Хоча, можливо в й праві і пекельні ворота було б вірніше, хоч і не так зрозуміліше)."
Я спробую полегшити Ваші лінгвістичні страждання. Рідною мовою Христа була арамейська, точніше її галілейський варіант. Євангеліє від Матфея було написано десь в кінці першого століття на койне, близькосхідному діалекті грецької мови. Слово "аідес" відсутнє в арамейській мові, тому більш вірогідно, що Христос використав або слово "шеол", або слово "хадес". Обидва ці слова не є тотожні слову "аідес", а тим більше не тотожні значенню, що вкладається в сучасне поняття слова "пекло". В звичайній розмовній мові найбільш вірогідним перекладом значення слів "шеол" і "хадес" є слово "смерть".
Тому абсолютно достатньо було б перекласти "..... І не відкриються для неї ворота смерті".
Я б не став би на цьому сильно акцентувати увагу, але даний приклад дуже характерний для пізніх перекладів Евангелія. Знаходячись в полоні т.з. "канонічних" перекладів вони спочатку повторюють їх помилки, а потім створюють цілі теорії для виправдання своїх помилок.

4. "В даному випадку в Петрові промовляв сатана, тому й назвав його так Христос.Для прикладу. Коли хтось скаже: "замовкни, дурню" це ж не означає, що звернення до дебіла, а до такого що сказав дурість"
Приємно бачити, що в масах народу ще збереглись зачатки риторики, але використовувати для аргументації в зіткненні двох тез третю тезу забороняє схоластика, яку я більше поважаю :)
Ваші аргументи не спираються на Евангеліє. Зверніть увагу на Матфея 8:28-32. Там Христос зіткнувшись з одержимими бісами, говорить не з ними, а безпосередньо наказує нечистій силі. І це абсолютно логічно, що можна сказати людині, яка не відповідає за свої вчинки? Тому якби Петро був одержимий сатаною Христос говорив би з сатаною, а так як Петро і є сатана, то Христос прямо говорить з ним.

5. "Що заважає в Храмі Божому бути щирим, відвертим і непихатим? Дайте відповідь."

Даю.
Немає ніякої будівлі, що можна називати храмами Божими. Бо "Не живе у рукотворному Господь" (Дії 7,48)
"Яка згода поміж Божим храмом та ідолами? Бо ви храм Бога Живого, як Бог прорік: Поселюсь серед них і ходитиму, і буду їм Богом, а вони будуть народом Моїм!" (2 Корин. 6, 16)
І Ще "Хіба ви не знаєте, що ваше тіло то храм Духа Святого, що живе Він у вас, якого від Бога ви маєте, і ви не свої?" (1 Корин. 6, 19)
Людська пиха і гординя звели кам'яниці і суєсловно церквами їх нарекла.І стоять в них обвішані золотом та камінням попи пихаті і кличуть вас "Ідіть до нас, дивіться, як сяють каменням дорогоцінним наші церкви, як сяють куполи їх золотом і в них люди Бога славлять"
А ми говоримо - Відійдіть від нас, бо нема в тих купах каміння Бога, і нема в серцях ваших камінних Божої благодаті.

Серед фарисеїв і книжників були ті, що молились і були добрими і щирими і відвертими. І що сказав Христос про них?
"... не будьте, як ті лицеміри, що люблять молитися в залах і стоячи на перехрестях..."
А що він сказав Вам?
"Кажу бо вам, що коли ваша праведність не перевищить праведності книжників і фарисеїв, не ввійдете до Царства Небесного" (Матфей 5:20)
Краще я буду слухати Христа і мати надію на Царство Небесне, а ніж буду стояти серед лицемірів в ваших капищах.
Востаннє редагувалось Or83 в Сер серпня 13, 2008 10:49 am, всього редагувалось 1 раз.
Or83
Частий дописувач

Повідомлення Петро Гусак » Сер серпня 13, 2008 12:51 pm

Ось і з"явилися на Форумі т.зв. "свідки Єгови" - Or83. І як завжди, ці лжевчителі, що не мають нічого спільного з Христом, намагаються повчати про біблійні мови і переклади. Причому, не знають як слід ні грецької, ні арамійської. Всі лінгвістичні пізнання черпають з "Вартової башти"...
Востаннє редагувалось Петро Гусак в Сер серпня 13, 2008 12:51 pm, всього редагувалось 1 раз.
Петро Гусак
Частий дописувач

Записи: 379

Повідомлення Or83 » Сер серпня 13, 2008 4:42 pm

Не судіть Пєтя по собі. і не судимі будете :)
Жодо ієговістів - не вгадали, пробуйте ще раз.
Це якраз ви, разом з ними Ієгову вважаєте Богом, ми категорично це заперечуємо.
А коли немає чого сказати по суті - мовчіть собі в тряпочку.
Востаннє редагувалось Or83 в Сер серпня 13, 2008 11:21 pm, всього редагувалось 1 раз.
Or83
Частий дописувач

Повідомлення Петро Гусак » Чет серпня 14, 2008 1:29 pm

Оr83:

1. Не хаміть і не хамами будете :).
2. Хто б Ви не були за віровизнанням: христологія і тлумачення грецьких та арамійських термінів, а також ставлення до Католицької Церкви - у Вас такі ж, як і у "свідків Єгови". Нічого оригінального. З чим і можете привітати свою релігійну організацію...
Петро Гусак
Частий дописувач

Записи: 379

Повідомлення Or83 » Чет серпня 14, 2008 3:28 pm

Взагалі, значення термінів є проблемою лінгвістики, а не церковної організації. Якщо у вас , як за часів КПСС, тлумачення термінів залежить від рішення "органів" , то на то немає ради.
Щодо відношення до католицизму, ми знаємо що це таке задовго до появи якихось там "свідків"
Хоча я з задоволенням послухав би як же трактувати ті терміни згідно рішень "Великого Понтифіка". :-)
Тим більше. що понтифіком в вас сидить один з найкращих теологів світу, колишній великий інквізитор, ройтвеллер Бога, Йозеф Ратцингер фон Генегау-Гогенштайн :-)

Що стосується христології - наша христологія базується на тих словах Христа, що збережені в Євангелії.
А ваша на "омоузісі" а-ля імператор Констянтин, верховний жрець бога сонця?

P.S. До речі Ратцингер передав своє місце префекта конгрегації віри українцю, з прекрасним американським прізвищем Левада. rolleyes
Востаннє редагувалось Or83 в Суб серпня 16, 2008 9:49 pm, всього редагувалось 1 раз.
Or83
Частий дописувач

Повідомлення Yur » Нед серпня 17, 2008 4:00 am

Or83 написав:по-перше - Христос - не Бог. Вісімдесят три рази в Євангелії, прямим текстом він говорить про себе як сина людського. Богом його називають або зрадники, або нечиста сила. Тому я вважаю за краще вірити Христу, а не не натовпам дурнуватих попів, які щось колись там вирішили.

Можете вважати що завгодно. Християни вірять Святій Євангелії.
А Хома відповів і сказав Йому: Господь мій і Бог мій! (Івана 20:28)

по-друге - Блага вість, що приніс Христос була не в тому, що він Бог, а в тому, що близько Царство Боже. В це я вірю і не бачу причини не посилатись і не говорити про це.

Немає логіки в таких твердженнях. Хіба одне суперечить іншому?

Якщо Ви маєте на увазі римську церкву, що до сих пір потрясає "ключами Петра", то вона як і годиться церкві заснованій зрадником, який відрікся від Христа, відійшла від Христа з самого початку свого заснування, проголосивши своїм, титул Великого Понтифіка - титул верховних жерців язицького римського культу, таким чином проголосивши себе його правонаступниками.
А що спільного у Христа з ідолами?
Вам знайомі страшні слова Христа, які на попіл спалюють те, що ви іменуєте "апостолом Петром"?
"а хто зречеться Мене перед людьми, зречуся того і Я перед Батьком Моїм, що на небі" Матфея 10:33

Знову ж таки, хтось когось може вважати зрадником, хтось когось дурнем haos. Ті ж, що вважають себе християнами, вірять Святій Євангелії і не піддають ревізії Христові вчинки. Того, Хто хоч і знав наперед, що Петро тричі відречеться від Нього, всеж вибрав Петра:

"В даному випадку в Петрові промовляв сатана, тому й назвав його так Христос. Для прикладу. Коли хтось скаже: "замовкни, дурню" це ж не означає, що звернення до дебіла, а до такого що сказав дурість"
Приємно бачити, що в масах народу ще збереглись зачатки риторики, але використовувати для аргументації в зіткненні двох тез третю тезу забороняє схоластика, яку я більше поважаю :)
Ваші аргументи не спираються на Евангеліє. Зверніть увагу на Матфея 8:28-32. Там Христос зіткнувшись з одержимими бісами, говорить не з ними, а безпосередньо наказує нечистій силі. І це абсолютно логічно, що можна сказати людині, яка не відповідає за свої вчинки? Тому якби Петро був одержимий сатаною Христос говорив би з сатаною, а так як Петро і є сатана, то Христос прямо говорить з ним.

Наразі схоластику залишається хіба що поважати. Для початку вартувало б навчитися думати на хлопський розум wink
Виходячи з ваших умозаключєній, що говорячи до Петра Христос промовляє до сатани, постає логічне питання. Навіщо Христові будувати Свою Церкву на сатані? haos

"Що заважає в Храмі Божому бути щирим, відвертим і непихатим? Дайте відповідь."
Даю.
Немає ніякої будівлі, що можна називати храмами Божими. Бо "Не живе у рукотворному Господь" (Дії 7,48)
"Яка згода поміж Божим храмом та ідолами? Бо ви храм Бога Живого, як Бог прорік: Поселюсь серед них і ходитиму, і буду їм Богом, а вони будуть народом Моїм!" (2 Корин. 6, 16)
І Ще "Хіба ви не знаєте, що ваше тіло то храм Духа Святого, що живе Він у вас, якого від Бога ви маєте, і ви не свої?" (1 Корин. 6, 19)
Людська пиха і гординя звели кам'яниці і суєсловно церквами їх нарекла.І стоять в них обвішані золотом та камінням попи пихаті і кличуть вас "Ідіть до нас, дивіться, як сяють каменням дорогоцінним наші церкви, як сяють куполи їх золотом і в них люди Бога славлять"
А ми говоримо - Відійдіть від нас, бо нема в тих купах каміння Бога, і нема в серцях ваших камінних Божої благодаті.
Серед фарисеїв і книжників були ті, що молились і були добрими і щирими і відвертими. І що сказав Христос про них?
"... не будьте, як ті лицеміри, що люблять молитися в залах і стоячи на перехрестях..."
А що він сказав Вам?
"Кажу бо вам, що коли ваша праведність не перевищить праведності книжників і фарисеїв, не ввійдете до Царства Небесного" (Матфей 5:20)

Яким чином наведені вами цитати і вами сказане заперечують самій будівлі храму?
Хіба Ісус і в дванадцятирічному віці, і у зрілому не ходив і не проповідував Боже Слово у будівлях? Хіба не був Він там щирим, відвертим і непихатим?
На моє запитання ви так й не відповіли.

Краще я буду слухати Христа і мати надію на Царство Небесне, а ніж буду стояти серед лицемірів в ваших капищах.

Казати, що слухаю Христа і не зважати на Його Боже Слово можуть лише лицеміри. Євангелія також дає відповідь чи можуть такі розраховувати на Царство Небесне.
Yur
Частий дописувач

Далі

Повернутись в Догматика

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей