Тіло і кров Христова у Святому Причасті

Просимо у цьому підрозділі висловлювати свої пропозиції та зауваги стосовно роботи форуму. Якщо не можете розібратись із технічними функціями форуму, також пишіть про це тут

Re: Тіло і кров Христова у Святому Причасті

Повідомлення Michail » Сер серпня 10, 2011 4:01 pm

І ще, щодо всяких єресей. Це не до мене. Я стараюсь якнайточніше передати вчення Католицької Церкви.

Просто коли вбачаю у Ваших словах перебільшення то Вам і вказую.
Вас образити я не хочу це теж не до мене. Якщо випадково так сталоь, вибачте. Але дивіться я все вказую саме на те, що Ви брате ЮР говорили. Тому і кажу що з лицемірством теж не до мене.
Michail
Частий дописувач

Записи: 297

Повідомлення Yur » Чет серпня 11, 2011 3:53 am

Michail написав:Просто коли вбачаю у Ваших словах перебільшення то Вам і вказую.
Ви просто обманюєте в живі очі, пане Michail. Підтвердженням моїх слів буде те, що й зараз не зможете навести бодай одне речення. Знову буде потік блудослів'я, невизначеносей, а конкретного посилання не буде.
Тож прошу, не багато, наведіть всього лиш одну мою фразу, можете з різних гілок з різних форумів, котра б суперечила Католицькому віровченню.
Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
Yur
Частий дописувач

Записи: 355

Повідомлення Michail » Чет серпня 11, 2011 9:31 am

Дивіться уважно, будь ласка:

Це Ваш допис, з якого ми почали розмову колись.

А отже й постать Богородиці є вічною, так само як і постать Сина Божого.
Постаті ж Ісуса і Марії, мають свій початок, але не мають кінця. Якою і є людина.

Востаннє тут були:
Сьогодні, 05:36
Написано: 811
Віровизнання: католик
http://forum.jerelo.info/viewtopic.php?t=509&start=270

А це Ваш допис-відповідь з теми:

Yur написав:
Покора Божої Матері вказує нам на істине призначення жіночого начала, або ж призначення розуму, котрим Бог наділив людину, давши їй свободну волю у виборі власного шляху становлення.

Мар'ян Качмар написав:
Перепрошую, але коли говоримо про сотворіння, не вживаємо слова "начало"!!!
Це слово належить виключно Єдиному Богові, так само, як і поклоніння Йому Єдиному належить!

Yur відповів :Це слово зужите мною з огляду на попередній допис пана Гусака, в даному випадку можливо краще підходила б жіноча природа і то не певен у цьому ..

Стосовно ж самого НАЧАЛА -- Бог БЕЗначальний, містить у Собі ПОЧАТОК і КІНЕЦЬ.
Жива душа людська -- має свій початок, але не має кінця ..

(тут Ви сказали правильно, а там - ні!)

Так що Богородця має свій початок, і не так само є вічною як постать Сина Божого, а в іншому аспекті - такому , що передбачена Богом ще до початку світу як Богоматір і як всі спасенні (кожен по своєму призначенню) передбачені Богом перед початком світу.

Це 1 неспівпаління Ваших висловлювань з Церковним вченням.

А доказом того, що Ве хочете це зрозуміти, буде низка Ваших намагань оправдати себе.
Michail
Частий дописувач

Повідомлення Yur » Чет серпня 11, 2011 12:15 pm

Michail написав:А це Ваш допис-відповідь з теми:
Yur написав:
Покора Божої Матері вказує нам на істине призначення жіночого начала, або ж призначення розуму, котрим Бог наділив людину, давши їй свободну волю у виборі власного шляху становлення.
......
А доказом того, що Ве хочете це зрозуміти, буде низка Ваших намагань оправдати себе.
Мені нічого оправдуватися ваш обман налице, себто ваші голослівні нічим необгрунтованя висновки. У чому мій допис не співпадає з вченням Церкви так і не навели.
Мені ж як завжди залишається послатися на КАТЕХИЗМ.
370 Бог у жодному разі не є образом людини. Він не є чоловіком ані жінкою. Бог є чистим Духом, у Якому немає місця для різниці статей. Але «досконалості» чоловіка і жінки віддзеркалюють щось Із безконечної досконалості Бога: такими є досконалості матері (Пор. Іс. 49, 14-15; 66, 13; Пс. 131, 2-3.) та досконалості батька й жениха (Пор. Осія 11, 1-4; Єр. З, 4-19.). http://catechismus.org.ua/index.php?opt ... &Itemid=38

Отже, пане Michail, жіноче материнське начало таки міститься в безначальному Бозі.
Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
Yur
Частий дописувач

Повідомлення Michail » П'ят серпня 12, 2011 10:28 am

Yur написав:
Michail написав:А це Ваш допис-відповідь з теми:
Yur написав:
......
Мені нічого оправдуватися ваш обман налице, себто ваші голослівні нічим необгрунтованя висновки. У чому мій допис не співпадає з вченням Церкви так і не навели.
Мені ж як завжди залишається послатися на КАТЕХИЗМ.
370 Бог у жодному разі не є образом людини. Він не є чоловіком ані жінкою. Бог є чистим Духом, у Якому немає місця для різниці статей. Але «досконалості» чоловіка і жінки віддзеркалюють щось Із безконечної досконалості Бога: такими є досконалості матері (Пор. Іс. 49, 14-15; 66, 13; Пс. 131, 2-3.) та досконалості батька й жениха (Пор. Осія 11, 1-4; Єр. З, 4-19.). http://catechismus.org.ua/index.php?opt ... &Itemid=38

Отже, пане Michail, жіноче материнське начало таки міститься в безначальному Бозі.

Причому тут цей випис з катехизму?
Ваша помилка в тому, що ви по-перше вказали відвічність постаті Богородиці і сказали, що така сама відвічність як Ісуса Христа. Оце помилка.

Є Бог! Ісус Христос - прообраз! А є створіння - Адам, Єва, Марія і всі ми.
Так от через прообраз - тото через Ісуса Христа, і вдзеркалюється в чоловіках і жінках щось одвічне Боже. Але це не говорить про вічність постатей. Всі створіння маюь початок, але душі людських створінь і ангели не мають кінця. Чітке Церквоне вчення!
Michail
Частий дописувач

Повідомлення Yur » Суб серпня 13, 2011 12:07 am

Michail написав:Причому тут цей випис з катехизму? ...
topic-t274-90.html#p3405
Yur
Частий дописувач

Повідомлення Michail » Пон жовтня 31, 2011 2:43 pm

Yur написав:
Michail написав:Причому тут цей випис з катехизму? ...
topic-t274-90.html#p3405

"Про яку чіткість можна говорити, коли навіть не усвідомлюєте, що Богом сотворене видиме й не видиме, сотворіння земні і духовні.
Адам і Єва сотворіння земні, Богородиця Діва сотворіння Небесне, що успадкувала цю Небесність від Бога, Котрий вибрав її за матір єдину"

Оце з того топіка.

Ви точно розумієте про що пишете?

Видиме - матеріальне. Невидиме - духовне.
Тіло Марії - матеріальне. Дух, як і в людей - духовний. Ми істоти на ежі матеріального і Духовного.

Так от по чистоті Марія - Нове створіння, тобто вище за нас, бо Непорочно зачата, себто не має первородного гріха. Але зачаття пройшло природним шляхом, тому тіло матеріальне, а тому і Ісус Христо отрримав від неї тіло (і душу людську).
Висловів "земне створіння" чи "небесне створіння" щодо Богородиці не знаходив. І Ви не цитували з отців Церкви (а тим більше з Біблії).
Michail
Частий дописувач

Поперед.

Повернутись в "Богословський форум"

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей