Тіло і кров Христова у Святому ПричастіRe: Тіло і кров Христова у Святому ПричастіІ ще, щодо всяких єресей. Це не до мене. Я стараюсь якнайточніше передати вчення Католицької Церкви.
Просто коли вбачаю у Ваших словах перебільшення то Вам і вказую. Вас образити я не хочу це теж не до мене. Якщо випадково так сталоь, вибачте. Але дивіться я все вказую саме на те, що Ви брате ЮР говорили. Тому і кажу що з лицемірством теж не до мене.
Re: Тіло і кров Христова у Святому ПричастіВи просто обманюєте в живі очі, пане Michail. Підтвердженням моїх слів буде те, що й зараз не зможете навести бодай одне речення. Знову буде потік блудослів'я, невизначеносей, а конкретного посилання не буде. Тож прошу, не багато, наведіть всього лиш одну мою фразу, можете з різних гілок з різних форумів, котра б суперечила Католицькому віровченню. Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
Re: Тіло і кров Христова у Святому ПричастіДивіться уважно, будь ласка:
Це Ваш допис, з якого ми почали розмову колись.
Востаннє тут були: Сьогодні, 05:36 Написано: 811 Звідки: Chicago Il. Віровизнання: католик http://forum.jerelo.info/viewtopic.php?t=509&start=270 А це Ваш допис-відповідь з теми:
Мар'ян Качмар написав: Перепрошую, але коли говоримо про сотворіння, не вживаємо слова "начало"!!! Це слово належить виключно Єдиному Богові, так само, як і поклоніння Йому Єдиному належить!
(тут Ви сказали правильно, а там - ні!) Так що Богородця має свій початок, і не так само є вічною як постать Сина Божого, а в іншому аспекті - такому , що передбачена Богом ще до початку світу як Богоматір і як всі спасенні (кожен по своєму призначенню) передбачені Богом перед початком світу. Це 1 неспівпаління Ваших висловлювань з Церковним вченням. А доказом того, що Ве хочете це зрозуміти, буде низка Ваших намагань оправдати себе.
Re: Тіло і кров Христова у Святому ПричастіМені нічого оправдуватися ваш обман налице, себто ваші голослівні нічим необгрунтованя висновки. У чому мій допис не співпадає з вченням Церкви так і не навели. Мені ж як завжди залишається послатися на КАТЕХИЗМ. 370 Бог у жодному разі не є образом людини. Він не є чоловіком ані жінкою. Бог є чистим Духом, у Якому немає місця для різниці статей. Але «досконалості» чоловіка і жінки віддзеркалюють щось Із безконечної досконалості Бога: такими є досконалості матері (Пор. Іс. 49, 14-15; 66, 13; Пс. 131, 2-3.) та досконалості батька й жениха (Пор. Осія 11, 1-4; Єр. З, 4-19.). http://catechismus.org.ua/index.php?opt ... &Itemid=38 Отже, пане Michail, жіноче материнське начало таки міститься в безначальному Бозі. Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
Re: Тіло і кров Христова у Святому Причасті
Причому тут цей випис з катехизму? Ваша помилка в тому, що ви по-перше вказали відвічність постаті Богородиці і сказали, що така сама відвічність як Ісуса Христа. Оце помилка. Є Бог! Ісус Христос - прообраз! А є створіння - Адам, Єва, Марія і всі ми. Так от через прообраз - тото через Ісуса Христа, і вдзеркалюється в чоловіках і жінках щось одвічне Боже. Але це не говорить про вічність постатей. Всі створіння маюь початок, але душі людських створінь і ангели не мають кінця. Чітке Церквоне вчення!
Re: Тіло і кров Христова у Святому Причастіtopic-t274-90.html#p3405 Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
Re: Тіло і кров Христова у Святому Причасті
Оце з того топіка. Ви точно розумієте про що пишете? Видиме - матеріальне. Невидиме - духовне. Тіло Марії - матеріальне. Дух, як і в людей - духовний. Ми істоти на ежі матеріального і Духовного. Так от по чистоті Марія - Нове створіння, тобто вище за нас, бо Непорочно зачата, себто не має первородного гріха. Але зачаття пройшло природним шляхом, тому тіло матеріальне, а тому і Ісус Христо отрримав від неї тіло (і душу людську). Висловів "земне створіння" чи "небесне створіння" щодо Богородиці не знаходив. І Ви не цитували з отців Церкви (а тим більше з Біблії).
Повернутись в "Богословський форум" Хто зараз онлайнЗараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей |